03-07-08

het reservebankje

Ik had het kunnen weten in de kleuterklas.  Jongens wilden met mij wel oorlogje spelen, maar geen doktertje.

In de lagere school was "katje-kus" voor mij het veiligste spelletje om aan mee te doen.

Als het dating-game een voetbalmatch is, ben ik geboren op de reservebank.  En iedereen rondom mij wordt wel eens gekozen.  Maar bij is het wel al heel lang geleden dat ik een matchke heb meegespeeld.  Na al die jaren heb ik doorligwonden op mijn poep omdat ik nier meer mag opstaan.  En ik zit daar maar te beseffen dat het leven te kort is om te lang in dezelfde situatie te zitten voor lange tijd.  Al die tijd zit ik één te zijn met de bank, te kijken hoe anderen spelen.

En ik heb wel heel veel wisselend gezelschap op de bank.  Al die mannen passeren die er de mensen rondom mij uit pikken en andere mannen die me zeggen "bljf nog maar even zitten".

In voetbal zou het zo zijn dat je na een tijd op de reservebank een andere job gaat zoeken of je contract ten einde loopt. 

Dus ik denk dat ik maar eens recht ga staan, weg stap, het stadion uit en de wijde wereld in.  Ik zal vrede nemen met het lege gevoel en mezelf aanpassen aan de situatie, want ik kan niet meer wachten.  Het leven is te kort om te wachten op wat er komen zal. 

Ik gooi de huid van vriendin af voor jullie.  Ik stop met mijn best te doen om mensen op hun gemak te stellen.  Vrienden heb ik door de jaren genoeg verzameld, voor mij moet er niemand meer bij.  En ik ga eens serieus beginnen met een opruimactie in mijn vrienden.

Zoals mijn laatste lief altijd zei: alle altruïsme is egoïsme, dus ik zal dan voortaan gewoon aan mezelf denken.  Me, myself and I, de enige echte zekerheden in mijn leven, samen met de vriendschapsbank.

MiniDing

10:38 Gepost door united we stand, divided we fall in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vriendschap liefde vriendschapsbank reservebank altruism |  Facebook |

Commentaren

Reservebank 'k heb je een mailjte gestuurd - wou liever een persoonlijke reactie geven...
Mooie tekst trouwens, zeer veel waarheid die erin zit !
Greetz,
ikke

Gepost door: De Special | 03-07-08

De commentaren zijn gesloten.