04-08-08

Tegen vernietigende recenties...

Zaterdag 2 augustus 2008, een dag van mijn leven...  Een dag waar ik LANG op heb gewacht is er eindelijk gekomen.

Na het ophalen van Malefica en P, rij ik richting Deiremonne (Grembergen eigenlijk) om Malefica's schoonbroer op te halen en dan... richting Lokeren!

Het was heel lief van Malefica en P om mee te gaan naar de avond die ik dacht nooit meer te kunnen beleven!  Hihi

De avond begon met The Kids, belgische Punk, die volgens mij al lang geen punk meer kan zijn, maar gewone mainstreem rock is geworden..

Daarna kwamen de Buzzcocks, die ik niet heb gezien daar de rest van het gezelschap samen met ondergetekende op een terras zaten.  Ik heb de eindtonen nog gehoord en die klonken wel nog goed...

De derde groep waren de Rolling Stones, sorry ik bedoel de New York Dolls, niet slecht, niet goed, ik ken ze niet, heb ze nu gehoord en daar blijft het ook bij.

En dan... waar ik zo lang op heb gewacht, de groep waar ik naar uit keek, de man die ik zo bewonder... The Sex Pistols!  Het was, voor mij het grappigste optreden die ik ooit zag, het mooiste moment van mijn leven, het moment dat ik nooit dacht mee te maken.  Ik stond zowaar echt wel te kijken naar John Lydon, de man die mijn leven een andere wending gaf, de groep wiens muziek mijn leven een andere richting in stuurde, de man wiens boek ik nooit meer verliezen wil,...

Lokerse feesten 006Het was een goed optreden!  En nu ga ik tegen de stroom in gaan (whooooo) en even alle krantenrecenties tegenspreken!  In De Morgen las ik vandaag dat het geen goed optreden was, want het was te gestructureerd!  Wel, voor mij is dit een goed ding, want uiteindelijk zijn de mannen dan ook al een stuk ouder geworden, leven we in een lichtjes andere tijd en doe ik nu ook niet meer wat ik deed toen ik 18 was!  Een ander punt in de krant was het feit dat ze effectief kunnen spelen.  Ja, ik hoop het dat ze na 30 jaar weldegelijk een instrument kunnen bespelen! 

Lokerse feesten 005Ik heb genoten van alle ironische toespelingen ("Belgium, we salute you") en van het feit dat het op zich wel grappig was (en John hiervan ook wel gebruik maakte (de zin "no future" horen uit de mond van een 50-er is weldegelijk grappig)).  Ik heb veel gelachen en genoten van het feit dat ze er waren. En ook zij moeten het leuk hebben gevonden, want zowel op www.johnlydon.com als op www.sexpistolsofficial.com staat de post "what makes Belgium great?".

Dus bij deze wil ik John bedanken om mijn avond te maken en (denk ik) ook wel te weten dat het geheel op zich grappig was en de ironie in te zien... Respect Respect Respect!  I do like your way of thinking!

MiniDing

PS: zie je de glimlach op mijn gezicht?  Ik heb de avond van mijn leven gehad!

http://www.youtube.com/watch?v=RtERSGiAnwI

19:25 Gepost door united we stand, divided we fall in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.