23-08-08

waarom doen we de dingen die we doen

Twee dagen geleden op weg naar huis zag ik een kennis de trappen van het station aflopen.  Toen ik hem herkende, flitste het door  mijn hoofd van zijn naam door het station te gillen en hem achterna te lopen.  En toch deed ik het niet, maar liep ik gewoon door.  Vandaag stuurde ik dan een mail om mij te excuseren, omdat het al twee dagen aan me knaagt.

Enkele dagen ervoor zag ik twee andere kennissen aan het station staan die me goeiendag zeiden.  Daar ik helemaal geen zin had om me ongemakkelijk te voelen, groette ik hen, gewoon in het voorbij stappen.  Ze stapten twintig meter achter mij en ik ben heel stoer mijn eigen deur ingestapt, denkende dat ze dan bij deze weten waar ik woon.  Alhoewel ik wel zeker weet dat ze zich dit helemaal niet aan zullen hebben getrokken... maar ik voelde me wel stoer.

In navolging van de film "sliding doors" vraagt een mens zich dan soms af wat er zou zijn gebeurd als we anders hadden gereageerd.  De beslissing die je neemt in een tiende van een seconde stuurt soms je leven in een totaal andere richting. 

Waarom nemen we de beslissingen die we nemen?  Waarom staan we er niet bij stil?

12:36 Gepost door united we stand, divided we fall in de wereld van miniding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.