24-01-09

what a strange world...

Gisterennamiddag was er personeelsfeest op het werk.  Dus heb ik me die ochtend in mijn botten en rokje gehesen om te voldoen aan de kledingsvoorwaarden.  Op het werk zelf viel het snel op dat ik in rokje was, want dat zijn ze van mij niet zo gewoon...

Ik ga hier niet alles wat er gebeurde vertellen, het zou voor jullie lezers maar iets saai zijn.  Maar laat me zeggen dat het eten lekker was.  Dat het een raar sfeertje was, door recente veranderingen.

Maar dan ergens in de namiddag kreeg ik per sms het nieuws dat er iets ergs was gebeurd in Dendermonde: een of andere gek heeft het in zijn hoofd gehaald om een creche binnen te vallen en kinderen plus werknemers neer te steken.  Dus toen ik thuis kwam heb ik direct het nieuws opgezet.  En ik had het gevoel dat ik van een andere planeet kwam.

Natuurlijk raakt de situatie mij ook wel een beetje, als je denkt aan het drama dat dit geeft voor de ouders en de nabestaanden, want zo iets daar verwacht niemand zich aan.  Maar het maakt me ook bang.  Dit zijn situaties waardoor de maatschappij zich weer net dat klein beetje cynischer gaat opstellen.  Het wekt wantrouwen in de maatschappij op en onveiligheid.  Maar hoe geschokt we ook mogen zijn, zo iets kan niemand voorzien en het zal niet helpen om extra sloten aan je deur te hangen. 

Het is niet omdat er massamoorden gebeuren in scholen dat we de scholen moeten sluiten, omdat een gek een creche binnen vallen dat we de creches moeten beveiligen.

Neen, mijn antwoord is:  Het is de fout van ons onveiligheidsgevoel.  We letten niet meer op elkaar, we sluiten mensen uit.  En het zijn net de mensen die we uitsluiten, die niet voldoen in onze maatschappij, dat deze dingen doen!  Hiermee ben ik het volledig eens met meneer Vermassen.   Dus volgens mij is de enige oplossing hiervoor: kom terug buiten, maak kennis met je buur, omarm de mensen die je zo goed buiten sluit!  Ook losers, mensen die niet meekunnen in deze maatschappij, hebben het recht op onze liefde en vriendschap!  Misschien had iemand dit wel kunnen voorkomen door met de persoon die dit drama veroorzaakte te praten...

Neem allemaal je verantwoordelijkheid op en sluit mensen in je hart!  Leer kinderen dat pesten grote gevolgen kan hebben, ga eens op bezoek bij die buur die je nooit ziet, misschien maak je hun wereld mooier, misschien maak JIJ wel een psychopaat menselijker! 

Vele Positieve groeten

MiniDing

12:19 Gepost door united we stand, divided we fall in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

geschokt Ik was ook ondersteboven van de gebeurtenissen. Maar ik volg compleet je standpunt.

Gepost door: Tineke | 24-01-09

De commentaren zijn gesloten.